Een veelgestelde vraag is wat een sociale media consultant nu precies voor jou (of je bedrijf) kan betekenen.

Sociale media, ondertussen is iedereen er wel vertrouwd mee. Het is echter ook zo dat sociale media een uitstekende manier is om meer leads te generen, je reputatie te beheren, klanten tevreden te houden, kortom: andere doelen dan platte verkoop.

Zoals de meeste consulting jobs echter kan ook sociale media consulting breed geïnterpreteerd worden. Voor mij persoonlijk draait het erom om via sociale media bedrijven te helpen hun doelstellingen te bereiken en hun bereik te vergroten.

Mijn services vallen meestal in twee categorieën
1. Voor bedrijven die niet beschikken over de tijd of kennis om hun sociale aanwezigheid te onderhouden, help ik een plan te creëren en implementeer ik dit voor hun. Het kan dan een simpel plan zijn zoals het uitbouwen van het aantal volgers op Twitter of Facebook, of het kan dieper gaan zoals het uitbouwen van een online community. Het hangt allemaal af van je specifieke wensen en budget.

2. Bedrijven die hun sociale aanwezigheid zelf willen onderhouden of willen bijleren erover, help ik om een plan op te zetten om optimaal gebruik te maken van hun sociale aanwezigheid. Dit houdt dan in dat ik samen met de klant uitzoek welke sociale netwerken en strategieën het meest geschikt zijn. Hiervoor stellen we samen de doelstellingen op, waarna ik een plan uitwerk om deze zo efficient mogelijk te bereiken.

Als wat jij zoekt echter niet in deze twee categorieën valt, betekent dit waarschijnlijk niet dat ik je niet kan helpen! Hiervoor kan je gerust contact opnemen.

Laat me weten wat je nodig hebt, en ik geef jou een indicatie voor kostprijs, tijdspanne, …

Indien je nog verdere vragen hebt over sociale media, of wat een consultant precies doet? Stel ze in de comments!